EnergiWatch

Gazprom øjner risiko for Nord Stream 2

Ifølge Reuters er det russiske gasselskab bekymret for, at gasrørledningen kan blive suspenderet på grund af nye amerikanske sanktioner.

Foto: Maxim Shemetov/REUTERS / X90156

Gazprom, som står i spidsen for det omstridte Nord Stream 2-projekt, har i et dokument anerkendt projektets risico for at blive suspenderet eller droppet på grund af politisk pres. Det skriver Reuters, som har set dokumentet.

USA har allerede med sine sanktioner haft bremset projektet fra december 2019 og et års tid frem. Amerikanerne mener, at den russisk-tyske gasledning vil skabe for stor europæisk gasafhængighed til russerne. Samtidig har USA selv store interesser i at eksportere LNG til det europæiske marked.

Men det Gazprom-ledede konsortium bag rørledningen har genoptaget arbejdet og siden fredag haft tilladelse til at lægge rør inden for Danmarks eksklusiv økonomiske zone ud for Bornholm. Her vil russerne gøre brug af fartøjet Fortuna. Men ifølge Reuters har USA nu også planer om at sanktionere dette fartøj.

I dokumentet skriver Gazprom ifølge Reuters, at der skal "exceptionelle omstændigheder" til for at rokke ved planerne for forbindelsen. Selskabet pointerer samtidig, at det formentlig vil være tvunget til at betale kompensation, hvis projektet bliver forsinket eller aflyst.

Flere har meldt sig ud

EnergiWatch har tidligere beskrevet, hvordan sanktioner fra USA har fået aktører som Allseas, DNV GL, Zurich Insurance Group og danske Rambøll til at forlade projektet.

I mandags skrev projektselskabet Nord Stream 2 AG til EnergiWatch, at selskabet ikke er "i stand til at levere detaljer om byggeriet" for nuværende, men at enhver forsinkelse vil gå ud over forbrugerne.

 

Forsikringsselskab dropper Nord Stream 2

Klassificeringsselskabet DNV GL skifter navn

Energistyrelsen bekræfter dansk åbning for Nord Stream 2

Stor forvirring om Nord Stream 2 i Danmark 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs