EnergiWatch

Saudi-nedskæring sender Brent i højeste niveau siden februar

Opec-landene skærer med Saudi-Arabien i front i olie-produktionen. Det sender den europæiske referenceolie, Brent, op sit højeste niveau i næsten et år.

Opec har med en reduktion i produktionen sendt den europæiske olie op. | Foto: ALEXANDER KLEIN/AFP / AFP

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er onsdag morgen steget til det højeste niveau siden februar, efter at Saudi-Arabien har vedtaget større produktionsnedskæringer end ventet ved gårsdagens Opec-topmøde.

Det skriver Reuters.

En tønde Brent-olie koster onsdag morgen 53,92 dollar mod 53,16 dollar tirsdag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,06 dollar mod 49,79 dollar tirsdag eftermiddag.

Saudi-Arabien annoncerede tirsdag produktionsnedskæringer på yderligere 1 mio. tønder om dagen i februar og marts.

Beslutningen er truffet for at understøtte prisniveauet i en tid, hvor coronapandemien vejer tungt på den globale olieefterspørgsel.

Det ventes, at øvrige olieproducenter i Opec fastholder deres nuværende udbud.

Morgenens prisstigninger understreger, at nedskæringerne er kommet bag på markedet, som i to dage har set afventende til, mens topmødet er blevet afviklet.

"Beslutningen (produktionsnedskæringerne, red.) kommer som en stor overraskelse, da Opec i går havde svært ved at nå til enighed," skriver Capital Economics ifølge Reuters i et notat.

Oliepriserne støttes også onsdag morgen af et fald i de amerikanske olielagre på 1,7 mio. tønder til en samlet beholdning op 491,3 mio. tønder, viser tal fra American Petroleum Institute.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld 1945,72 dollar mod 1943,56 dollar tirsdag klokken 17.

Et ton kobber handles onsdag morgen til 8038 dollar mod 7946 dollar tirsdag eftermiddag.

Opec+ enige om at begrænse olieproduktion – Saudi Arabien vil skære

Roligt oliemarked ser afventende mod Opec-beslutning 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs