EnergiWatch

Olieprisen presses af amerikansk aktienervøsitet

Prisen på olie presses mandag aften efter den negative åbning af den amerikanske aktiehandel.

Ifølge nyhedsbureauets oplysninger er Opec+ splittet mellem en fløj, der frygter, at nye coronarestriktioner vil presse efterspørgslen, mens Rusland og Kazakhstan mener, at stigende efterspørgsel vil begrunden en øget produktion. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Efter at have nået de højeste niveauer i flere måneder tidlig mandag dansk tid presses prisen på olie mandag aften efter den negative åbning af den amerikanske aktiehandel.

Her dominerer nervøsitet over spredningen af coronavirus og over tirsdagens omvalg i Georgia af delstatens to repræsentanter til Senatet, som måske kan tippe flertallet i huset til fordel for Demokraterne.

Mandag aften koster en tønde af nordeuropæiske referenceolie Brent 51,22 dollar sammenlignet 53,33 dollar da prisen toppede mandag eftermiddag.

I mellemtiden har Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede - Opec+ - udskudt beslutningen om produktionsudvidelse i februar til et møde, som ifølge kilder i organisationen holdes tirsdag. Det skriver Bloomberg News. Ifølge nyhedsbureauets oplysninger er Opec+ splittet mellem en fløj, der frygter, at nye coronarestriktioner vil presse efterspørgslen, mens Rusland og Kazakhstan mener, at stigende efterspørgsel vil begrunden en øget produktion.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs