EnergiWatch

Hjælpepakke og virusfrygt neutraliserer hinanden

Oliepriserne holder sig så godt som uændret fra fredagens niveau

Foto: Jacob Ehrbahn

Sidste uges negative pres på oliepriserne aftager en kende mandag morgen, da optimismen over at den amerikanske præsident Donald Trump har skrevet under på en ny hjælpepakke opvejer frygten for den nye, mere smitsomme variant af covid-19.

Til trods for at det i det store hele var ventet, at Donald Trump i sidste ende ville sætte sin underskrift på hjælpepakken, har det alligevel skabt et lettelsens suk og tro på, at den 900 mia. dollar store stimulus vil sætte gang i efterspørgslen efter olie i USA.

Det tynger dog fortsat gevaldigt ned, at den nye coronamutation, der først blev opdaget i Storbritannien og som senere har spredt sig til minimum Frankrig og Japan, truer med at skabe nye nedlukninger.

Det betyder alt i alt oliepriserne holder sig så godt som uændret fra fredagens niveau. En tønde europæisk referenceolie, Brent, handles mandag i 51,18 dollar per tønde mod 51,29 dollar fredag.

Den amerikanske WTI-olie koster mandag 48,17 dollar per tønde mod 48,23 dollar ved udgangen af sidste uge.

Der ventes i det hele taget ikke, at priserne kommer til at svinge voldsomt i løbet af årets sidste handelsdage.

Det vurderer Howie Lee, økonom hos Oversea-Chinese Banking Corp.

"Jeg ser et meget stille marked fra nu af indtil årets udgang, men retningen for de kommende dage vil være nedadgående. Eftersom vi nærmer os slutningen på året, er handlerne bare tilfredse med at lukke deres bøger," siger han til Bloomberg News.

På det øvrige råvaremarked handles et troy ounce guld i 1888,62 dollar mod 1878,97 dollar fredag.

Metalbørsen i London er mandag lukket på grund af helligdag.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere