EnergiWatch

Vaccine og forsigtig brexitoptimisme holder olieprisen oppe

Brent-olien holder sig fortsat lige over 50 dollar tønden.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079

Olieprisen holder mandag fast i sidste uges stigning, der fredag sendte prisen på en tønde brent-råolie over 50 dollar per tønde for første gang siden marts.

Det er fortsat håbet om, at en global udrulning af en vaccine mod covid-19 vil skabe en genopretning i efterspørgslen, og der var i weekenden yderligere næring til optimismen, da medicinalselskabet Pfizer sammen med sin partner Biontech fik godkendt sin vaccine til nødbrug i USA.

Der var i weekenden også nyt i de efterhånden alenlange brexitforhandlinger om en handelsaftale mellem EU og Storbritannien. De to parter forhandlede gennem weekenden for at nå søndagens deadline - dog uden hvid røg til sidst.

Alligevel blev parterne - endnu en gang - enige om at fortsætte forhandlingerne, og det skaber en forsigtig optimisme mandag, der er med til at holde hånden under olieprisen.

Det er dog ikke helt rosenrødt i olieverdenen, da en eksploderende olietanker har skabt nervøsitet på markederne. Ifølge Reuters eksploderede skibet efter at være blevet ramt af en "ekstern kilde", mens det var ved at skibe ud af Jeddah-havnen i Saudi Arabien.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag 50,34 dollar mod 50,08 dollar fredag, mens en tønde amerikanske WTI-olie koster 46,89 dollar mod 46,73 dollar fredag.

På det øvrige råvaremarked aftager sidste uges prisstigninger på guld en kende, da udrulningen af en vaccine tager lidt af håbet om en stor amerikansk hjælpepakke. En troy ounce guld koster mandag morgen 1833,78 dollar mod 1837,50 dollar fredag.

Et ton kobber handles samtidig til 7801 dollar mod 7768,50 dollar fredag.

Oliepriserne holdes oppe af vaccine-optimisme 

Historisk dansk oliestop sætter tyk streg under leverandørers nye strategiplaner 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs