EnergiWatch

Maersk Drilling tildeles rigaftale med Total til 600 millioner

Maersk skal levere de to rigger Maersk Developer og Maersk Valiant til et efterforsknings- og vurderingsprojekt i Surinams Block 58.

Maersk Valiant. | Foto: PR-FOTO

Maersk Drilling skal levere en flyderig og et boreskib til en Total-kampagne i Surinam.

Det drejer sig om riggen Maersk Developer og skibet Maersk Valiant, der skal placeres i Blok 58, hvor Total har licens. Sådan lyder en betinget aftale om tildelingen fra Total.

Kampagnen er sat til at begynde i starten af 2021 og forventes at vare 500 dage. Den anslåede samlede kontraktværdi er ca. 100 mio. dollars (626 mio. DKK), inklusive opgraderinger og service.

Ifølge Maersk er tildelingen betinget af færdiggørelsen af den formelle kontrakt samt andre sædvanlige betingelser.

"Vi er glade for at få denne mulighed for at tilføje yderligere til vores mangeårige forhold til Total gennem en to-rig kontrakt, der bygger på vores tidligere samarbejde om dybhavsforskningsprojekter og på Maersk Drillings nylige erfaring med opstart af aktiviteter i Surinam for Mærsk Developer,” siger driftsdirektør Morten Kelstrup fra Maersk Drilling.

Maersk Drilling vil halvere CO2-emissioner på boreaktiviteter de næste ti år

Analytiker spår fortsat modvind for Maersk Drilling

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs