EnergiWatch

Olien daler efter møde i Opec+ uden resultat

Et resultatløst møde i Opec+ tirsdag resulterer i faldende oliepriser. Opdateres.

Foto: Magnus Holm/Ritzau Scanpix

Markedet havde ventet et signal om, at Olieeksporterende Lande og allierede, Opec+, ville standse en tidligere aftale om at øge olieproduktionen med næsten 2 mio. tønder per dag fra januar 2021.

Futures for den amerikanske referenceolie, WTI, falder tirsdag med 0,8 pct. til 41 dollar.

Fra Opec+ forlød det dog ifølge Bloomberg News, at de olieproducerende lande burde være parat til at handle, når gruppen mødes igen om to uger.

Aftalen har flere gange været oppe at vende oven på coronapandemiens andenbølge, og det var ventet, at organisationen ville udskyde stigningen i produktionen i tre til seks måneder, for at understøtte oliepriserne.

Den saudiske energiminister, Prins Abdulaziz, siger efter mødet, at markedet er for ustabilt til at komme med en beslutning om at skære ned i produktionen.

"Markedet kan altid godt lide at høre, at der kommer nedskæringer for at få en idé om, hvilken vej det går. Men lige nu vil det bare betyde mere usikkerhed," siger Bill O'Grady, chefstrateg for Confluence Investment Management, ifølge Bloomberg.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs