Udsigten til vaccine og Opec-aftale holder oliepriserne oppe

Oliepriserne viser tirsdag morgen ikke mærkbare udsving, men ifølge Reuters vil oliepriserne stige i takt med, at håbet for en mulig coronavaccine og Opec-aftale vokser.
Foto: Magnus Holm
Foto: Magnus Holm
AF RITZAU FINANS

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 44,16 dollar mod 44,42 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,61 dollar mod 41,74 dollar mandag eftermiddag.

Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, skal ifølge en tidligere aftale øge olieproduktionen med næsten 2 mio. tønder per dag fra januar 2021.

Aftalen har dog oven på coronapandemiens andenbølge været til forhandling, og organisationen ser nu ud til at udskyde produktionsøgningen i minimum tre måneder, for at understøtte oliepriserne på samme vis gennem andenbølgen, skriver Reuters.

Ifølge Reuters vil et Opec+ ministermøde finde sted tirsdag, hvor parterne ventes at nå til enighed om en udskydelse.

Derudover har biotekselskabet Moderna og dets nyhed om, at selskabets eksperimentelle coronavaccine er 94,5 pct. effektiv i forhold til forhindringen af infektion skabt håb blandt investorerne.

Oliepriserne oplevede et opsving på 3 pct. efter nyheden kom ud mandag, oplyser Bloomberg News.

Moderna's resultater kom efter den amerikanske lægemiddelproducent Pfizer i sidste uge rapporterede om en 90 pct. effektiv vaccine, og derved har flere selskaber nu udsigt til en mulig vaccine mod coronavirusset.

"Moderna's meddelelse om en mulig vaccine har formentlig haft den største effekt på olie ud af de vigtigste typer af aktiver," siger Jeffrey Halley, som er senior-markedsanalytiker hos OANDA, til Reuters.

"De positive vaccinenyheder har næsten helt sikkert sørget for en sikker nedre grænse for oliepriserne på længere sigt," fortsætter han.

Aker Offshore Wind vil øge investeringer i flydende havvindmøller

Equinors nye topchef giver organisationen en makeover

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også