Europæiske nedlukninger og valgusikkerhed tynger oliepriserne

Oliepriserne bakker i de tidlige morgentimer fredag på hastigt stigende smittetal i Europa, som har resulteret i nye statslige restriktioner og en nedjustering af Europa-Kommissionens økonomiske prognose.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF RITZAU FINANS

Der hersker også fortsat nogen usikkerhed i oliemarkedet omkring det amerikanske præsidentkapløb, hvor en endelig afgørelse udestår.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 39,97 dollar mod 40,94 dollar torsdag eftermiddag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 37,76 dollar mod 38,77 dollar torsdag eftermiddag.

EU-Kommissionen nedjusterede torsdag forventningerne i sin økonomiske efterårsprognose som konsekvens af pandemien. Kommissionens vurdering lyder nu, at EU-landenes samlede bruttonationalprodukt (BNP) først i 2023 vil være tilbage på niveauet før krisen. Prognosen lægger også indirekte en dæmper på forventningerne til olieefterspørgslen.

Også Bank of England er kommet med dystre økonomiske forudsigelser. Der er ifølge centralbanken udsigt til en samlet økonomisk tilbagegang i Storbritannien på 11 pct. i hele 2020, skriver Reuters.

I Italien noterede man torsdag den højeste smittestigning til dato, mens USA i sidste uge nåede over 100.000 daglige smittede.

"På trods af opløftende olielagertal i ugens løb, kommer oliemarkedet til at kæmpe med stor efterspørgselsusikkerhed i forbindelse med Covid-19," siger Jim Ritterbusch, topchef i konsulenthuset Ritterbusch and Associates, til Reuters.

I USA optælles de sidste stemmer i det fortsat uafklarede præsidentvalg. De allerede talte stemmer peger på, at Demokraterne får et beskedent flertal i Repræsentanternes Hus, mens det republikanske parti ser ud til at fastholde kontrollen over Senatet.

Et republikansk senat ventes at hæmme en større coronahjælpepakke, hvilket også skaber usikkerhed for oliepriserne.

Danske Bank forventer tab på olie og gas

Principiel olieretssag mod Norge står foran afgørelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også