Transocean får hård kritik for fyringsrunde: "Har skabt en frygtkultur"

En fagforening og de tillidsvalgte i Transoceans norske selskab er meget utilfredse med den måde, ledelsen har håndteret en fyringsrunde på.
Foto: PR/Transocean
Foto: PR/Transocean

Transocean får hård kritik af en fagforening for sin håndtering af en fyringsrunde i Norge.

Fagforeningen Safe mener, at det amerikansk-ejede rigselskab er gået over stregen og har brudt flere aftaler med sine planlagte fyringer af mellem 90 og 100 ansatte. Selskabets tillidsfolk bakker op om kritikken, skriver E24.

"Folk føler sig presset. Transocean har skabt en frygtkultur, hvor folk ikke tør kræve sin rettigheder," siger Steinar Nisse, leder af Safes medlemmer i Transocean, til det norske erhvervsmedie.

Kritikken går bl.a. på, at Transocean kun har givet ansatte en frist på ti dage til at acceptere en degradering. Hvis ikke de accepterer, bliver de fyret. Det er ifølge fagforeningen imod aftalerne på området.

Tillidsfolkene mener også, at der reelt er brug for en stor del af de 90 til 100 medarbejdere, som skal fyres. Det vil Transocean opveje ved at hyre vikarer, men det går ifølge tillidsfolkene udover både effektiviteten og sikkerheden på riggene.

En talsperson fra Transoceans hovedkontor i Houston, USA siger, at fyringsrunden er gjort nødvendig af det dårlige marked for rigselskaber og udbruddet af coronavirus. Hun understreger desuden, at alle regler og aftaler bliver overholdt.

Transocean er langt fra det eneste rigselskab, som er tvunget til besparelser. Inden for det seneste år har store konkurrenter som Maersk Drilling og Seadrill også sagt farvel til ansatte.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Transocean må atter slås for at afværge konkurs

Transocean satser på at markedet ramte bunden sidste år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også