EnergiWatch

Uventet lagerstigning i USA sænker oliepriserne

Global overforsyning og en til stadighed svag brændstofefterspørgsel udfordrer prisniveauet for olie verden over.

Foto: Jessica Lutz/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder onsdag morgen på en uventet stigning i de amerikanske olielagre. Det skaber bekymring over en global overforsyning som følge af mange nye smittede med covid-19 og en dertilhørende langsom bedring af brændstofefterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 42,89 dollar mod 43,04 dollar natten til onsdag. Tirsdag eftermiddag kostede en tønde 42,38 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,47 dollar mod 41,59 dollar, mens den tirsdag eftermiddag blev handlet i 40,75 dollar.

De amerikanske olielagre steg i sidste uge med 584.000 tønder til omkring 490,6 mio. tønder, viser tal fra industrigruppen American Petroleum Institute ifølge Reuters.

Det var ellers ventet, at olielagrene ville falde med omkring 1 mio. tønder, fremgår det af en rundspørge foretaget af Reuters.

"En stigning i de amerikanske olielagre sammenlagt med den seneste opblussen af covid-19-smittetilfælde verden over har fået investorerne til at rette deres position," siger Chiyoki Chen, der er chefanalytiker i Sunward Trading, til Reuters.

Mere end 40 mio. mennesker globalt er ifølge Reuters blevet konstateret smittet med covid-19, og flere steder i Europa er der blevet genindført nedlukningstiltag.

Det er for tidligt at diskutere produktionsnedskæringer til efter december, siger Ruslands energiminister tirsdag ifølge Reuters, der ugen forinden udtalte, at planer om at fjerne nuværende nedskæringsaftaler bør fortsætte.

Libyen, der er medlem af Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, har løftet sin produktion, efter at landets produktion har været lukket.

Det er, på trods af at Opec og allierede - samlet kendt som Opec+ - ifølge Reuters har indgået en nedskæringsaftale på 5,7 mio. tønder om dagen.

I USA nærmer Det Hvide Hus og Demokraterne sig en ny hjælpepakke, der kan løfte efterspørgslen, efter at præsident Donald Trump ifølge Reuters har givet grønt lys til større stimulus.

Guld- og kobberpriserne stiger onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1918,63 dollar mod 1908,98 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig til 6935 dollar mod 6906,50 dollar tirsdag eftermiddag.

Pressede Seadrill lander ny kontrakt i den Mexicanske Golf 

Norecos nye topchef er begejstret over potentialet i "baghaven"

Enhedslisten: Massiv skatterabat til olieselskaber har bondefanget staten 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs