EnergiWatch

Usikkerhed om nedskæringer får oliepriser til at falde

Opec+ har i øjeblikket skåret i produktionen med 7,7 mio. tønder om dagen, men har planer om igen at øge produktionen med 2 mio. tønder om dagen i januar.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Oliepriserne falder fredag morgen på bekymringer om, hvorvidt de store producenter kan finde på at øge produktionen igen til trods for, at der er et stigende antal coronasmittede i Europa og USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 42,74 dollar mod 43,02 dollar torsdag aften og 42,16 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,60 dollar mod 40,96 torsdag aften og 39,83 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdag gav en teknisk komité under Organisationen for Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, udtryk for bekymring for den stigende olieproduktion, der sker samtidig som der igen bliver lukket ned i visse samfund for at inddæmme coronasmitten.

Opec+ har i øjeblikket skåret i produktionen med 7,7 mio. tønder om dagen, men har planer om igen at øge produktionen med 2 mio. tønder om dagen i januar.

"Alle kigger på, hvad Opec+ gør fra januar, siger Hiroyuki Kikukawa, der er leder af forskning hos Nissan Securities," til Reuters.

I Europa har flere lande ændret på lukketider og nedlukningsforhold for at inddæmme coronasmitten. I det midtvestlige USA er coronasmitte også steget.

"Med usikkerhed over kursen hos Opec+ og det amerikanske præsidentvalg, vil oliepriserne formentlig blive i et snævert leje i et stykke tid," siger Hiroyuki Kikukawa til Reuters.

Oliepriserne stiger på fald i lagertal trods stigende smitte 

Analytiker: Priser på råolie ser usikre ud  

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs