EnergiWatch

Halliburtons driftsindtjening dykker mindre end ventet

Olieserviceselskabet går markant tilbage i tredje kvartal, men lander alligevel over forhåndsforventningerne.

Foto: Richard Carson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske olieservicekoncern Halliburton har leveret et stort fald i salget og driftsindtjeningen i tredje kvartal, hvor sidstnævnte dog lander over analytikernes forventning.

Aktien indikeres 2,1 pct. højere i formarkedet, efter at den fredag dykkede med 6,3 pct. i kølvandet af et skuffende regnskab fra konkurrenten Schlumberger.

Salget er i tredje kvartal styrtdykket med 46 pct. til 2,98 mia. dollar, hvilket er lidt mere end analytikerprognosen på 3,11 mia. dollar.

Salget i Nordamerika er dykket med 67 pct. til 984 mio. dollar, hvor analytikerkonsensus lød på 1,04 mia. dollar.

Salgstilbagegangen i Nordamerika blev drevet af nedsat brøndkonstruktionsaktivitet på amerikansk jord samt reduceret aktivitet på tværs af flere produktservicelinjer i Den Mexicanske Golf.

Salget i Mellemøsten og Asien er dykket med 17 pct. til 962 mio. dollar, hvilket også skuffer i forhold til analytikernes forventning på 1,06 mia. dollar.

Den justerede driftsindtjening er faldet med 49 pct. til 275 mio. dollar, hvilket til gengæld er bedre end analytikernes forventning på 249,5 mio. dollar.

Det er dog en stigning på 17 pct. i forhold til andet kvartal, og det pointeres, at indtjeningsmarginalen er forbedret både internationalt og i Nordamerika.

 

Amerikansk oliekæmpe mister millioner i Danmark 

Halliburton overrasker positivt på indtjening

Olieserviceselskab lukker venezuelanske aktiviteter som følge af sanktioner 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs