EnergiWatch

Stabil olieprisudvikling efter tilbagevendt produktion

Oliemarkedet udvikler sig fladt tirsdag morgen, efter at have tabt terræn mandag i takt med genoptagelsen af olieproduktion i Norge, Den Mexicanske Golf og Libyen.

Foto: Jacob Ehrbahn

Foruden den tilbagevendte produktion presses prisniveauet af den seneste smitteudvikling i USA og Europa, som frygtes at sætte sig i efterspørgslen på råolie.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 41,76 dollar mod 41,70 dollar mandag eftermiddag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,49 dollar mod 39,39 dollar mandag eftermiddag.

Mens medarbejdere er vendt tilbage til olieplatforme i Den Mexicanske Golf, Norge og Libyen, stiger smittetrykket i Europa og Midtvesten i USA.

Det har blandt andet resulteret i nye coronarestriktioner i Storbritannien og Tjekkiet samt en advarsel om potentielle lokale nedlukninger i Frankrig.

Den bekymrende cocktail af tilbagevendende produktion og potentielt dalende efterspørgsel får handlere til at se håbefuldt mod en reaktion fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec.

Opec og dens allierede - også kendt som Opec+ - begrænser i øjeblikket det globale olieudbud med 7,7 mio. tønder om dagen for at holde markedet i balance under coronapandemien.

Det er dog ikke usandsynligt, at Opec vælger at trække endnu mere olie ud af det nuværende marked, mener Bjornar Tonhaugen, der er chef for oliemarkedsteamet i Rystad.

"Det vil ikke være en stor overraskelse, hvis alliancen vælger at adressere den forværrede situation og tilpasser produktionen," siger Bjornar Tonhaugen til Reuters.

Norsk oliestrejke er afblæst

Oliepriserne falder oven på øget udbud 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs