Stabil olieprisudvikling efter tilbagevendt produktion

Oliemarkedet udvikler sig fladt tirsdag morgen, efter at have tabt terræn mandag i takt med genoptagelsen af olieproduktion i Norge, Den Mexicanske Golf og Libyen.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF RITZAU FINANS

Foruden den tilbagevendte produktion presses prisniveauet af den seneste smitteudvikling i USA og Europa, som frygtes at sætte sig i efterspørgslen på råolie.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 41,76 dollar mod 41,70 dollar mandag eftermiddag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,49 dollar mod 39,39 dollar mandag eftermiddag.

Mens medarbejdere er vendt tilbage til olieplatforme i Den Mexicanske Golf, Norge og Libyen, stiger smittetrykket i Europa og Midtvesten i USA.

Det har blandt andet resulteret i nye coronarestriktioner i Storbritannien og Tjekkiet samt en advarsel om potentielle lokale nedlukninger i Frankrig.

Den bekymrende cocktail af tilbagevendende produktion og potentielt dalende efterspørgsel får handlere til at se håbefuldt mod en reaktion fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec.

Opec og dens allierede - også kendt som Opec+ - begrænser i øjeblikket det globale olieudbud med 7,7 mio. tønder om dagen for at holde markedet i balance under coronapandemien.

Det er dog ikke usandsynligt, at Opec vælger at trække endnu mere olie ud af det nuværende marked, mener Bjornar Tonhaugen, der er chef for oliemarkedsteamet i Rystad.

"Det vil ikke være en stor overraskelse, hvis alliancen vælger at adressere den forværrede situation og tilpasser produktionen," siger Bjornar Tonhaugen til Reuters.

Norsk oliestrejke er afblæst

Oliepriserne falder oven på øget udbud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også