EnergiWatch

Oliepriserne falder oven på øget udbud

Svækkelsen af orkanen Delta og Libyens planer om at genåbne landets største oliefelt presser prisen en smule ned.

Foto: Colourbox

Orkanen Delta, som huserede den Mexicanske Golf, er i løbet af weekenden blevet afsvækket og samtidig har Libyen taget et stort skridt mod at genåbne landets største oliefelt.

Det stigende olieudbud har påvirket oliepriserne over weekenden, og oven på en bedre end forventet uge starter denne uge med et fald i oliepriserne mandag morgen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 42,44 dollar mod 43,18 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,22 dollar mod 41,06 dollar fredag eftermiddag.

Søndag blev Delta nedklassificeret til en post-tropikal cyklon, og oliearbejderne genoptog produktionen på de nedlukkede platforme i den Mexicanske Golf, skriver Reuters.

I Libyen ventes produktionen at stige til 355.000 tønder olie per dag om 10 dage, og Sharara-feltet - som er landets største - vil nå dets daglige kapacitet, ifølge en person bekendt med sagen.

"Vi ser lige nu, at olieudbuddet kommer tilbage på markedet, mens der samtidig er bekymring over efterspørgslen, grundet stigningen af coronatilfælde i flere dele af Europa," siger Warren Patterson, som er markedsstrateg hos ING Bank i Singapore, til Bloomberg News.

"Nu hvor Libyen er tilbage, er markedet tæt på balance, men det afhænger også af de fremtidige antagelser om efterspørgslen," fortsætter han.

Derudover er den norske oliestrejke, som truede med at skære landets olie- og gasproduktion med 25 pct., blevet løst gennem lønforhandlinger, hvilket ifølge Reuters også er med til at presse oliepriserne nedad.

På andre dele af råvaremarkedet koster en troy ounce guld mandag morgen 1927,45 dollar mod 1926,41 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6760 dollar mod 6741 dollar fredag eftermiddag.

To ting er afgørende for brændselscelle-motorers succes

Olielande spår kun små ændringer i forbruget af skibsbrændstof de næste 25 år 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs