EnergiWatch

Nu er der kun én ansøger til 8. udbudsrunde

Mol Dania og Lundin Norway har ligesom Total trukket sig fra 8. udbudsrunde, hvorfor det nu blot er britiske Ardent Oil, som bejler til runden.

Når klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) påbegynder forhandlinger om Nordsøen efter efterårsferien vil det nu blot være med bud fra britiske Ardent Oil på bordet til 8. udbudsrunde. | Foto: Emil Agerskov

Det skabte ifølge regeringen "betydelig usikkerhed", da den nuværende eneretsejer i Nordsøen, franske Total, trak sin ansøgning til 8. udbudsrunde tidligere i dag.

Og nu begynder antallet af bejlere for alvor at svinde ind. For hvor der oprindeligt var fire olieselskaber, som bad om i alt fem efterforskningslicenser, har Energistyrelsen nu kun to ansøgninger tilbage i skuffen.

Det bekræftede Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en meddelelse torsdag eftermiddag. Styrelsen har siden oplyst til Børsen, at begge ansøgninger har britiske Ardent Oil som afsender.

Med andre ord har også Lundin Norway og Mol Dania valgt at trække deres ansøgninger tilbage.

Regeringen har på baggrund af Totals exit fra udbudsrunden indkaldt til forhandlinger om Nordsøen efter efterårsferien i næste uge. Disse drøftelser kommer til at definere rammerne om fremtidens danske olieindvinding, og regeringen satser på at lande en bred aftale.

Ardent Oil, som er kendetegnet ved at være et rendyrket efterforskningsselskab, har allerede en gældende licens i dansk sektor, som stammer fra 7. udbudsrunde.

Nu er det op til politikerne på Christiansborg at vurdere, om den eneste tilbageværende ansøger i den verserende runde skal gøre sig forhåbninger om et par stykker mere.

 

Esbjerg-borgmester vil have styr på oliens fremtid

Brancheorganisation: Få skabt klarhed om oliepolitikken hurtigst muligt

Støttepartier: Totals udbuds-exit må være det sidste søm i kisten

Greenpeace: Total serverer klimasejr for regeringen på et sølvfad

Total trækker sig fra 8. udbudsrunde i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs