EnergiWatch

Oliestrejke i Norge rammer seks felter

Felterne Gjøa, Vega, Kvitebjørn, Gina Krog, Gudrun og Valemon bliver nu også påvirket af den verserende lønstrid, oplyser Norsk olje og gass. Landets olieproduktion står til at falde med 330.000 tønder per dag på grund af strejker.

Fagforbundet Lederne optrapper den norske oliekonflikt og sender f.eks. 18 medlemmer fra Gina Krog-feltet (på billedet) i strejke fra søndag. | Foto: Equinor PR

Det får konsekvenser for produktionen på norsk sokkel, at fagforbundet Lederne ikke er nået til enighed om lønforholdene for sine medlemmer med brancheorganisationen Norsk olje og gass, hvorfor hele 172 oliemedarbejdere nu meldes klar til at gå i strejke.

Lederne har allerede taget 43 medlemmer ud af Johan Sverdrup-feltet, men fra midnat til søndag vil fagforbundet også sende 18 medlemmer fra hvert af felterne Gudrun, Gina Krog og Kvitebjørn - samt det tilknyttede Valmon-felt - i strejke. Og fra Gjøa-platformen sendes hele 72 medlemmer i strejke.

Det oplyser Norsk olje og gass fredag i en meddelelse.

Ifølge brancheorganisationen ser det ud til, at alle felterne må lukkes ned. Equinor er operatør på Kvitebjørn, Valemon, Gudrun og Gina Krog, mens Neptune har det øvre ansvar for Gjøa og Wintershall Dea Norge for Vega.  

Alt i alt producerer de seks felter 330.000 tønder olieækvivalenter om dagen, svarende til 8 procent af den samlede norske olieproduktion.

Norsk olje og gass er blevet enig med de to større forbund Industri Energi og Safe, men mangler altså endnu at nå til enighed med Lederne om dets medlemmer.

 

Equinor skærer 30 procent af sin efterforskningsarm 

Norsk oliestrid har lagt pres på gigantfelt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs