Bekymrende efterspørgsel sænker oliepriserne

Oliepriserne falder onsdag morgen, mens coronapandemien fortsat skaber bekymring for den globale brændstofefterspørgsel.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF RITZAU FINANS

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 40,55 dollar mod 41,31 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,97 dollar mod 39,36 dollar tirsdag eftermiddag.

Tirsdag faldt oliepriserne med 3 pct., efter at det samlede globale antal bekræftede døde med covid-19 rundede 1 mio. Over 33 mio. mennesker er blevet testet positive for smitte.

"Det er vigtigt at have med, at nedadgående prisbevægelser har potentiale til at være i overstørrelse givet det stigende antal coronasmittede og stigende olielagre verden over," siger Bob Yawger, der er direktør i Mizuho, til Reuters.

Flere topchefer i globale handelsselskaber venter ifølge Reuters en begrænset bedring for olieefterspørgslen. Dertil ventes små prisbevægelser i de kommende måneder - måske år.

Oliepriserne presses lige nu af en begrænset efterspørgsel på flybrændstof. Flyindustrien er udfordret af manglende aktivitet som følge af coronavirusset med en tilhørende generel ulyst til at flyve.

Flere raffinaderier leder efter måder at blande sine produkter. Alligevel ventes en ophobning med nogle nedlukninger til følge, skriver Reuters.

USA' største raffinaderi, Marathon Petroleum Corp, påbegyndte fyringer tirsdag, siger kilder til Reuters.

Det virker derfor usandsynligt, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, skulle hæve produktionen i januar, som det tidligere har været meldt ud, siger handlere tirsdag til Reuters.

De amerikanske olielagre faldt i sidste uge, viser tal fra industrigruppen American Petroleum Institute ifølge Reuters. Oliepriserne understøttes dog i begrænset omfang, da benzinlagrene i samme periode er steget.

Oliepriser lidt ned efter stigninger mandag aften

Analysehus spår historisk milliardunderskud fra nordsøolien

"Det danske olieeventyr er ved at udvikle sig til et mareridt" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også