EnergiWatch

Oliepriser lidt ned efter stigninger mandag aften

Mens corona-udviklingen trækker priserne nedad, skubber en potentiel amerikansk hjælpepakke de globale oliepriser den anden vej.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliepriserne er tirsdag morgen faldet en smule tilbage efter stigninger mandag aften, men ligger dog fortsat marginalt over niveauerne ved dansk børslukketid mandag.

Udviklingen i covid-19-pandemien fortsætter på den ene side med at dæmpe priserne, der omvendt understøttes af spekulationer om muligheden for en snarlig hjælpepakke til økonomien i USA.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 42,27 dollar mod 42,01 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,40 dollar mod 40,21 dollar mandag eftermiddag.

De kommende dage kan markedsdeltagerne se frem til opgørelser af de amerikanske olielagre. Tirsdag kommer der tal fra American Petroleum Institute og onsdag er det Energy Information Administration, der kommer med sine lageropgørelser.

Fem analytikere, som Reuters har adspurgt, venter gennemsnitligt en stigning i det amerikanske olielagre på 1,4 mio. tønder i ugen frem til 25. september.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1880,98 dollar mod 1881,48 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6592 dollar mod 6578,50 dollar mandag eftermiddag.

 

Total lurer på nye olieprojekter i Danmark

Bekymringer om efterspørgsel sender olieprisen ned igen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere