EnergiWatch

Enhedslisten frygter "klimaskadelig studehandel" mellem regeringen og olieindustrien

En forkortelse af licenserne i 8. udbudsrunde vil være en meget dårlig ide, mener Mai Villadsen, klimaordfører hos Enhedslisten. Står det til hende, skal der ikke uddeles nye efterforskningstilladelser - uanset længde.

Foto: Philip Davali//

Et kompromis om oliens fremtid må ikke komme på tale.

Sådan lyder det nu fra Mai Villadsen, der er klimaordfører hos Enhedslisten. Hun mener, at det vil være uholdbart, hvis regeringen ender med at ændre på udbudsbetingelserne til den såkaldte 8. udbudsrunde, der handler om nordsøoliens fremtid, på en måde så de fire ansøgere ikke kan tildeles olielicenser frem til 2056, men i stedet til 2050, hvor Danmark har som ambition at være uafhængig af fossile brændsler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs