EnergiWatch

Punkteret oliemyte øger støttepartiers pres for dansk oliestop

Historien om Danmark som et klimavenligt olieland er ødelagt, lyder det fra SF, Enhedslisten og De Radikale. Det sker efter, at en ny opgørelse over CO2-udledninger placerer Danmark i den dårligste halvdel på verdensplan. Klimaminister Dan Jørgensen (S) vil endnu ikke kommentere tallene.

Det kildne spørgsmål om Danmarks oliefremtid var ikke på dagsordenen, da statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag var vært for et klimamøde. Men det kommer det snart, og nu øges presset nok engang fra støttepartierne, der ønsker den 8. udbudsrunde sløjfet. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er blevet slået en pæl igennem fortællingen om, at den danske olie- og gassektor skulle være særligt klimavenlig.

Det mener SF's klima- og energiordfører, Signe Munk, efter at nye tal fra analysehuset Rystad Energy har vist, at Danmark udleder mere CO2 per produceret olietønde end de andre Nordsø-lande og samtidig har en større relativ udledning end det globale gennemsnit.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs