Oliepriserne holder vejret før kæmpestorm rammer USA's kyst

Oliepriserne holder niveau torsdag morgen, inden orkanen Laura nærmer sig Den Mexikanske Golf. Det har tvunget flere olierigge og raffinaderier til at standse aktiviteten. De amerikanske olielagre er dog velpolstrede - og der ventes ikke større påvirkning af oliepriserne.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF RITZAU FINANS

Priserne stiger i forhold til lukkeprisen onsdag eftermiddag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 45,75 dollar mod 45,86 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 43,38 dollar mod 43,52 dollar onsdag eftermiddag.

Orkanen Laura, der nærmer sig USA, har i løbet af ugen løftet oliepriserne. Den ventes dog ikke at skade udbuddet af olie i USA, da landets olielagre er fyldte, efter at coronapandemien har sænket efterspørgslen på brændstof.

"Det afhænger virkelig af skadernes størrelsesorden. Men der er en stor afbødning i form af lagertallene, der er på deres højeste niveau i årtier," siger Vivek Dhar, der er råvareanalytiker i Commenwealth Bank, til Reuters.

De amerikanske olielagre havde med udgangen af uge 34 ifølge Reuters 507,8 mio. tønder, på trods af at olielagrene i samme uge faldt mere end ventet med 4,7 mio. tønder.

Lachlan Shaw, der er chef for råvareforskning i National Australia Bank, siger til Reuters, at oliepriserne ikke er steget, i takt med at orkanen har nærmet sig land, da efterspørgslen er lavere end normalt, mens lagrene er mere fyldte end normalt.

Tirsdag lukkede 310 olierigge i Den Mexikanske Golf. Det svarer til et fald i produktionen på 1,56 mio. tønder om dagen - 84 pct. af hele Golfens produktion.

Laura ventes ifølge Reuters at ramme den amerikanske kyst torsdag morgen.

Orkanen Laura hiver produktionen af Brent-olie op

Norsk kapitalforvalter lukker kassen for sorte investeringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også