EnergiWatch

Oliepriserne falder på usikkerhed om brændstofefterspørgslen

Samtidig tynges priserne af stilstand i forhandlingerne om en ny stimuluspakke i USA.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder fredag morgen på bekymringer om, at brændstofefterspørgslen vil falde som følge af det stigende antal bekræftede smittetilfælde med covid-19. Samtidig tynges priserne af stilstand i forhandlingerne om en ny stimuluspakke i USA.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 44,97 dollar mod 45,45 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,81 dollar mod 42,24 dollar torsdag eftermiddag.

Trods dagens fald stiger begge referenceoliepriser ifølge Reuters med mindst 4 pct. for ugen.

I USA stiger antallet af bekræftede smittetilfælde fortsat - blandt andet i delstater som Colorado, Ohio og Virginia, fremgår det af en optælling fra Reuters.

Smittestigningen skaber usikkerhed på oliemarkedet, da en stigning i smitten alt andet lige vil påvirke, hvornår brændstofefterspørgslen springer tilbage.

"Det afhænger virkelig af efterspørgslen," siger Stephen Innes, der er markedsstrateg i Axicorp, til Reuters.

"Vi er fanget i limbo, mens vi prøver at finde ud af, hvordan smittekurven vil udarbejde sig. Vil udfladningen i USA veje tungere end smitteopblusninger globalt?" fortsætter han.

I USA er forhandlingerne om en ny coronahjælpepakke mellem den amerikanske regering og demokraterne gået i stå, og demokraterne siger ifølge Reuters, at landets præsident, Donald Trump, må udskrive et præsidentielt dekret, hvis han ikke ønsker at forhandle yderligere.

Hjælpepakken er midlertidig sidste håb for at hjælpe brændstofefterspørgslen, da køresæsonen i USA snart er ved vejs ende, skriver ANZ Research i en kommentar ifølge Reuters.

Oliepriserne understøttes dog af en svækket amerikansk dollar, der torsdag faldt til det laveste niveau siden maj 2018. Priserne ventes at falde yderligere fredag, når de amerikanske nøgletal for jobskabelsen eksklusive landbruget offentliggøres, da der ifølge Reuters er ventet en opbremsning i jobskabelsen.

Nordmænd arbejder på energiø på grænsen til Danmark

Total holder britisk udsalg

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere