Investorer søger mod sikre havne - olien ligger stille

USA og Kinas indbyrdes strid har fået ny opmærksomhed, efter at konsulater er blevet lukket i både Houston og Chengdu.
Foto: NOEL CELIS/AFP / AFP
Foto: NOEL CELIS/AFP / AFP
AF RITZAU FINANS

Den usikre verdensøkonomiske situation, der præges af coronapandemien og bekymringer om en optrapning af handelskonflikten mellem USA og Kina, får mandag investorer til at søge mod sikre havne.

Det skriver Reuters.

Bevægelsen mod de mindre risikobetonede aktiver betyder, at prisen på guld tager et spring til det højeste niveau nogensinde, mens oliepriserne ligger relativt stille.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 43,22 dollar mod 43,30 dollar fredag eftermiddag klokken 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,22 dollar mod 41,12 dollar fredag eftermiddag.

En troy ounce guld handles til 1931,00 dollar mod 1903,30 dollar fredag ved dansk børslukketid, men ramte kortvarigt i de tidlige morgentimer et rekordniveau på 1945,00 dollar per troy ounce.

Udviklingen på råvaremarkedet afspejler den generelle tendens på finansmarkederne i Asien, hvor pilen peger ned på bekymringer om handelskonflikten mellem USA og Kina, skriver Reuters.

De to nationers indbyrdes strid har fået ny opmærksomhed, efter at konsulater er blevet lukket i både Houston og Chengdu.

En mulig optrapning af handelskonflikten skaber sammen med coronapandemien stor usikkerhed om verdens fremtidige oliebehov.

Mens guldprisen slår rekord, undgår oliepriserne dog et større fald takket være produktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, som fortsat holder hånden under oliemarkedet.

Analytikere ser kun røde tal hos Big Oil 

Oliepriserne stiger på svækket dollar 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også