EnergiWatch

Tidligere BP-ansat dømt for at modtage bestikkelse fra bunkerchef

En forhenværende ledende medarbejder hos olieselskabet BP og chefen for et lokalt bunkerselskab er begge blevet dømt i en bestikkelsessag. De risikerer nu op til fem års fængsel.

Arkivfoto. | Foto: Tim Wimborne/Reuters/Ritzau Scanpix

En eks-ansat hos olieselskabet BP og chefen for et bunkerselskab er begge fundet skyldige i en bestikkelsessag i Singapore.

Fredag har en domstol afgjort, at en forhenværende ledende medarbejder i BP's afdeling for skibsbrændstof modtog penge fra direktøren i bunkerselskabet Pacific Prime Trading (PPT). Til gengæld sørgede medarbejderen for, at BP handlede med PPT.

Ifølge afgørelsen var aftalen med Clarence Chang Peng Hong, tidligere manager hos BP Singapore, den direkte årsag til, at bunkerdirektøren Koh Seng Lee stiftede PPT. Det var således Chang, som opfordrede Koh til at oprette selskabet, skriver Strait Times.

Advokaterne for de to forretningsmænd har omvendt argumenteret for, at pengene var en investering i et joint venture. Men det troede dommeren ved distriktsdomstolen ikke på.

De er nu begge blevet dømt for korruption og risikerer op til fem års fængsel og en bøde på 100.000 dollar.

Strafudmålingen finder sted i starten af september.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Aker Solutions udskiller havvindforretning 

Aker-koncernen fusionerer to velkendte datterselskaber til én leverandør

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs