EnergiWatch

Aker Solutions udskiller havvindforretning

Det norske olieserviceselskab lancerer gennemgribende boskifte, hvor såvel CO2-lagring som havvindforretningen udskilles i selvstændige,børsnoterede selskaber. Også den hidtidige topchef udskilles fra selskabet.

Foto: Aker Solutions

Som navnetrækket antyder, er løsningerne i flertal hos Aker Solutions. Problemet – i ental – for det norske selskab er imidlertid, at det aktuelt ikke tjener penge trods de mange varer i sin butik, hvor de i forvejen mange grene i traditionelle olieforretning i stigende grad suppleres af et grønt fokus. I efteråret blev det meldt ud, at 45 pct. af omsætningen i 2030 skal være fra vedvarende energi og kulstoffattige teknologier.

Nu vil oliserviceselskabet imidlertid binde nye knuder på en del af løsningerne og løsne båndene for andre. I en gennemgribende udmelding fredag annoncerer Aker Solutions dels, at selskabet atter gifter sig med sin gamle partner, Kvaerner, samt at forretningsområderne Offshore Wind og CCUS – carbon capture and storage – udskilles. Begge selskaber planlægges at blive børsnoteret på børsen i Oslo.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs