EnergiWatch

Nye nedlukninger får oliepriser til at falde

Nedlukninger i blandt andet USA og i Australien sender olien prisen ned.

Foto: Jan Unger

Anden runde af nedlukninger får oliepriserne til at falde fredag morgen, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 42,13 dollar mod 42,16 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,23 dollar mod 39,45 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdag var den største stigning i antal nye coronasmittede i USA siden udbruddet startede. Myndighederne rapporterede om 60.500 nye tilfælde.

Den høje stigning har medført nye nedlukninger og opfordringer fra myndighederne til borgerne om at holde sig på måtten, så virussmitten kan blive inddæmmet.

Også i Australien er der igen indført nedlukninger. Melbourne, der er landets anden mest befolkede by, har igen lukket ned, og landets regering har meddelt, at den vil sætte en yderligere begrænsning på antallet af borgere, der får lov til at vende hjem fra udlandet.

Derudover bugner olielagrene fortsat fra den manglende efterspørgsel på brændstof under det oprindelige udbrud af coronavirus i foråret. I sidste uge steg råolielagrene med knap 6 mio. tønder. Analytikere havde ellers spået, at olielagrene i stedet ville falde med lidt over 3 mio. tønder.

Olieprisen presses efter genåbning af libanesisk oliefelt

Nu går EU ind i den grønne overgangsfase med Paris i vest og gas i øst 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs