EnergiWatch

Olieprisen presses efter genåbning af libysk oliefelt

Genåbningen af et libysk oliefelt har torsdag aften presset olieprisen, der reagerer på ændringen i olieudbuddet. Oliefeltet var lukket efter tekniske problemer.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria/seattlepi.com

Genåbning af et libysk oliefelt pressede torsdag aften prisen på olie, der er følsom over for ændringer i såvel udbud som efterspørgsel.

Der er ifølge Bloomberg News tale om genåbning af Messla oliefeltet og det tilknyttede Sarir olieraffinaderi i det østlige Libyen, efter at tekniske problemer havde tvunget til nedlukning.

"Det globale marked vil få svært ved at absorbere disse ekstra tønder fra Libyen," konstaterer John Kilduff over for Bloomberg News. Han er partner i Again Capital, som er en hedgefond fokuseret på energi i New York.

Han noterer, at der samtidig spredes en negativ stemning, som dæmper efterspørgslen, fra torsdages nyheder om fyringer i finanskoncernen Wells Fargo og afdæmpet efterspørgsel hos apotekerkoncernen Walgreens Boots.

En tønde af den amerikansk referenceolie WTI koster sent torsdag dansk tid 39,57 dollar mod 40,70 dollar ved dansk børslukketid onsdag eftermiddag

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs