EnergiWatch

Corona giver usikre udsigter for olieefterspørgslen

Oliepriserne stiger som følge af blandt andet store produktionsnedskæringer.

Foto: Carsten Ingemann/MAG

Oliepriserne stiger fortsat fredag på grund af markante nedskæringer i produktionen og positivt overraskende økonomiske data fra USA. Det skriver Bloomberg.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 42,84 dollar mod 42,33 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,35 dollar mod 39,90 dollar torsdag eftermiddag.

Priserne er ifølge mediet ikke blevet særligt påvirkede af det stigende antal coronatilfælde, der har været i USA den seneste tid.

Men i takt med at coronapandemien spreder sig, slører det udsigterne for efterspørgslen.

"Mens den amerikanske oliebeholdning falder og påvirker priserne positivt, spreder smitten sig stadig globalt," siger Suvro Sarkar, der er chef for energianalyse hos DBS Bank Ltd., til Bloomberg.

Han mener dog ikke, at yderligere nedlukninger vil have en så stor indflydelse på olieefterspørgslen som tidligere i år.

I sidste måned faldt olieproduktionen hos Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, til det laveste niveau nogensinde siden 1991.

Gruppen af olieproducenter har endnu ikke besluttet, hvorvidt de fulde nedskæringer på 9,6 mio. tønder om dagen skal forlænges. Organisationen skal mødes 15. juli.

Mængden af ny olie rammer laveste niveau i 20 år

Tidligere Total-direktør går solo: "Jeg vil gerne træde ind i transitionen"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere