EnergiWatch

Oliepriser stiger på udsigt til øget aktivitet

Markedet vægter fredag udsigterne for en global genrejsning efter sundhedskrisen tungere end andre bekymringer, siger chefmarkedsstrateg til Reuters.

Foto: Colourbox

Oliepriserne stiger fredag for anden dag i træk og er ifølge Reuters præget af optimisme om en gradvis bedring i den globale olieefterspørgsel.

Omvendt er bekymringerne for en genopblomstring af den amerikanske råolieproduktion og ugens store fokus på en opblussen af coronasmittede i flere folkerige amerikanske stater skubbet lidt i baggrunden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 41,62 dollar mod 40,51 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,28 dollar mod 38,21 dollar torsdag eftermiddag.

Overordnet vægter markedet fredag udsigterne for en global genrejsning efter sundhedskrisen tungere end andre bekymringer, siger chefmarkedsstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets til Reuters.

"Det ser ud til, at markedet ignorerer fundamentale forhold for udbud og efterspørgsel og bevæger sig på positiv stemning," siger han.

I forhold til efterspørgselsforholdene skriver Reuters, at satellitbilleder ifølge analytikere viser en stor stigning i trafikken i Kina, Europa og på tværs af USA. Det peger på en bedring i efterspørgslen efter brændstof.

Samtidig har kødannelserne i Shanghai de seneste uger været mere omfattende end på samme tid sidste år, ligesom trafikken i Moskva er tilbage på samme niveau som sidste år.

Det viser data, som lokationsteknologiselskabet TomTom har leveret til Reuters.

På udbudssiden er der imidlertid også tegn på, at den amerikanske olieindustri er ved at geare op igen efter nedskæringerne efter corona og priskrigen på olie tidligere på året.

Nu begynder olieproduktionen for alvor at falde

Borerigselskaber bløder ordrer efter oliekollaps: "Det ser grumt ud"

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere