EnergiWatch

Olieminister skærper kontrol med Equinor efter USA-flop

Efter massive tab i USA på omkring 200 mia. kr. skal topledelsen i den statsejede norske oliematodont nu forklare selskabets udlandsakviteter på et særligt møde hvert år med ejeren.

Foto: PR / Høyre

Norges olie- og energiminister Tina Bru (H) vil skærpe opfølgningen på Equinors udlandsvirksomhed og indfører et ektra møde med ledelsen, efter at det statsejede olieselskab har lidt enorme tab i USA.

Det meddelte Tina Bru i det norske Stortinget onsdag, skriver flere medier, heriblandt E24.

En række artiklerne i Dagens Næringsliv har vist, hvordan Equinor har brugt mindst 200 milliarder norske kr. på at vinde fodfæste inden for den amerikanske skiferindustri og samtidig er endt i en række søgsmål efter stridigheder med amerikanske landejere.

Desuden har mediet beskrevet en række kritiske interne revisorrapporter, mens flere tidligere ansatte har kritiseret Equinors ageren på det amerikanske marked.

"Jeg vil indføre et nyt fast møde mellem selskabet og departementet (ministeriet, red.) efter fremlæggelsen af selskabets årsrapport. Formålet med et sådan møde skal være forbedelsen til et ejermøde med koncernchef og bestyrelsesformand, der gennemgår årsrapporten," sagde Tina Bru i Stortinget.

Equinor har selv bestilt en ekstern rapport om sin amerikanske virksomhed, som revisionsfirmaet PwC er bestilt til.

Professor vil have udskiftet hele Equinors bestyrelse 

Norsk olieminister vil redegøre for Equinors store tab i USA  

Equinor får ny kritik for fejlslagen USA-satsning

Minister nægter at sælge "unorsk" del af Equinor fra 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs