EnergiWatch

LNG-importens fanebærer er gået i stå

Japans position som verdens største LNG-importør var allerede under øget pres op til corona-krisen. Nu forudser strømkøbere, at der går en rum tid, før gasefterspørgslen i Japan kommer i omdrejninger igen.

Foto: Issei Kato/REUTERS / X90003

Japan er verdens største importør af LNG – nedkølet naturgas. Men en corona-krise oveni en i forvejen godt fyldt gasbeholdning efter en mild vinter har sat udbredelsen på hold. I april faldt importen fra 244,2 mio. kubikmeter om dagen til 228 af slagsen.

Nu viser en rundspørge blandt gasaktørerne lavet af S&P Global Platts, at de svære gas-tider ser ud til at fortsætte noget tid endnu. Især industriforbruget ventes at være ramt længe endnu.

"Undtagelsestilstanden er ovre, men med frygt for en anden bølge af virusspredning ser genopretningen ud til at blive langsom de næste tre måneder. En fuld genopretning er nok urealistisk i resten af 2020," lyder det fra en strømudbyder.

Mange LNG-købere har effektueret kontraktklausuler for at få skruet ned for købene, fordi gasbeholdningerne er vokset under den lavere efterspørgsel, mens mange leverancer er blevet udskudt til senere på året. S&P Global Platts estimerer, at 25 pct. af LNG-importen i Japan vil blive enten udskudt eller aflyst i år.

En anden udfordring for gassens udbredelse i Japan er, at mange af strømkøberne er bundet til kul via langvarige kontrakter, hvilket hindrer dem i at skifte til gas.

Virus skaber ny strid om kinesisk gasimport

Shell ser marked for kold gas blive varmere

Medie: Koreanske rederier går sammen om at byde på Qatars LNG-ordrer

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere