Oliepriserne falder på spændinger mellem USA og Kina

Efter støtte stigninger over de seneste uger er olieprisen atter på tilbagetog med letteprisfald for såvel Brent som WTI.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP
RITZAU FINANS

Oliepriserne falder mandag morgen på bekymringer over spændinger mellem USA og Kina på grund af den kinesiske regerings planer om at indføre sikkerhedslove i Hongkong og sandsynligheden for deraf følgende sanktioner fra den amerikanske regering.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 35,35 dollar mod 35,88 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 33,61 dollar mod 34,00 fredag nat, mens den onsdag eftermiddag – før Kristi himmelfart – kostede 33,22 dollar for en tønde.

Begge referenceolier er ellers steget støt over de seneste uger, i takt med at brændstofefterspørgslen er steget som følge af flere regeringers lempelser af coronatiltag.

Politiet i Hongkong tyede søndag ifølge Reuters til tåregas og vandkanoner for at inddæmme tusindvis af demonstranter, der protesterede mod den kinesiske regerings planer om at indføre fastlandslove i Hongkong.

Sikkerhedslovene ventes ifølge Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axicorp, at øge risikoen for handelskrig markant. Det fortæller han til Reuters.

Forholdet mellem den amerikanske og kinesiske regering er ifølge Reuters forværret på grund af udbruddet af coronavirus, og både præsident Donald Trump og hans kinesiske pendant, Xi Jinping, har kritiseret hinanden - herunder anklager om manglende transparens og forsøg på mørklægning.

Stridighederne mellem USA og Kina omhandler blandt andet Hongkong, menneskerettigheder, handel og amerikansk støtte til Taiwan.

Oliepriser fortsætter op – WTI stiger over 10 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også