EnergiWatch

Norsk oliejæger tjener allerede milliarder i Danmark

Shells olieafløser i den danske Nordsø lander overskud på halvanden milliard efter et halvt år i Danmark. Indtjeningen baserer sig på en favorabel oliepris, som lige nu ligger langt over markedsprisen, og nu lægger selskabet op til nye investeringer.

Foto: PR / Noreco

333 mio. dollar. Så meget kunne det norske olieselskab Noreco sælge den olie og gas for, som selskabet i fjor var med til at hive op fra den danske undergrund.

Det svarer til 2,2 mia. danske kr. og sikrede selskabet en bundlinje på 218 mio. dollar - eller 1,5 mia. danske kr. Norecos aktionærer har derfor fået udbetalt et udbytte på 14,8 dollar per aktie.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs