EnergiWatch

Noreco vil hive tre milliarder ud af statskassen

Det norske olieselskab aktiverer udskudt skat for 403 mio. dollar i sit første kvartalsregnskab efter overtagelsen af Shells nordsøandele. Penge, som Noreco først regner med at have tjent om ti år. Det fortæller bestyrelsesformand Riulf Rustad til EnergiWatch.

Som partner i DUC har Noreco bl.a. forpligtelser i forhold til Tyra-feltet, som netop nu er under storstilet genopbygning. | Foto: Total

Det er ikke hver dag, man ser et regnskab med en større bundlinje end omsætning. Ikke desto mindre er det tilfældet for Noreco. Et lille norsk olie- og gasselskab, som torsdag for første gang kunne fremvise et kvartalsregnskab, der er direkte påvirket af opkøbet af Shells olie- og gasforretning i den danske del af Nordsøen.

Noreco – kort for Norwegian Energy Company – har omsat for 160 mio. dollar (1,08 mia. kr.). Men nettoresultatet er opgjort til 179 mio. dollar (1,22 mia. kr.)

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs