Oliepriser stiger i takt med at lande langsomt genåbner

Godt nyt i oliemarkedet efter at flere europæiske lande og amerikanske byer igen åbner for aktivitet efter coronanedlukninger.
Foto: JOHANNES EISELE/AFP / AFP
Foto: JOHANNES EISELE/AFP / AFP
AF RITZAU FINANS

Onsdag morgen er oliepriserne stille og roligt i fremgang i takt med, at flere europæiske lande og amerikanske byer igen åbner for aktivitet efter coronanedlukninger, og olielagrene er blevet mindre fyldte end ellers forventet. Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 21,30 dollar mod 20,22 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 14,10 dollar mod 12,02 dollar tirsdag eftermiddag.

Beholdningen hos de amerikanske olielagre steg med 10 mio. tønder til 510 mio. tønder i ugen, der sluttede med 24. april, viser oplysninger fra den amerikanske brancheorganisation American Petroleum Institute ifølge Reuters.

Analytikere havde ellers forventet en stigning på 10,6 mio. tønder.

"Det er lidt gode nyheder, at lagrene måske ikke fyldes så hurtigt i USA, som man kunne have troet, siger Lachlan Shaw, der står i spidsen for råvarer hos National Australia Bank i Melbourne, til Reuters.

Hvis der fra amerikansk side bliver skåret med 300,000 tønder om dagen i maj og juni, vil det tage det værste af olieophobningen, anslår konsulentselskabet Rystad Energy.

USA er den nuværende største olieproducent i verden. Texas, landets største olieproducerende stat, North Dakota og Oklahoma er ved at undersøge, om der kan vedtages love, der begrænser produktionen.

Hvis det kan lade sig gøre, vil det medføre nedskæringer på knap 10 mio. tønder om dagen. Det svarer til et svind på 10 pct. af den globale produktion, hvilket Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og dens allierede tidligere er nået til enighed om.

Frygt for nyt kollaps i oliepriserne 

Singapores kyst er pakket med tankskibe fyldt med olie 

Olieprisen skvatter igen sammen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også