EnergiWatch

Rusland vil til forhandlingsbordet i oliepriskrig

Hvis kredsen af lande kan blive udvidet yderligere, er der god chance for en aftale, lyder det nu fra Ruslands nationale investeringsfond.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

For at få styr på det regulære kollaps i efterspørgslen på olie vil Rusland have indkaldt OPEC+-landene til nye forhandlinger. Det siger Kirill Dmitriev til nyhedsbureaet Reuters. Han er chef for russiske stats investeringsfond, RDIF.

"Fælles handling mellem landene er nødvendig for at kunne genoprette økonomien. Det er også muligt inden for OPEC+'s rammer," siger han til Reuters.

Han mener, at det er realistisk at nå frem til en aftale, der kan genskabe balancen på oliemarkederne, hvis endnu flere lande bliver en del af forhandlingerne.

OPEC +, som er en udvidet udgave af OPEC-sammenslutningen med blandt andre Rusland, mødtes ellers så sent som tidligere på måneden for at diskutere produktionsnedskæringer. Baggrunden for de møder var, at olieprisen var styrtdykket – ikke mindst på grund corona-pandemien.

Men i den forbindelse kunne landene ikke blive enige, fordi Rusland takkede nej til de foreslåede produktionsnedskæringer, som ellers netop skulle have stabiliseret oliemarkedet.

Siden har Saudi-Arabien lagt op til at øge sin produktion med 10 mio. daglige tønder for at øge sine markedsandele. En fremfærd, der ikke har huet russerne, som altså nu giver udtryk for at ville tilbage til forhandlingsbordet.

USA presser Saudi-Arabien for at få stoppet oliepriskig

Corona og priskollaps sender oliebranchen i knæ: "Situationen er kritisk"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere