Oliepriserne løftes af mulig Trump-diplomati i oliepriskrigen

Samtidig understøttes oliepriserne af USA's planer om at købe olie til sit nødlager.
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne stiger fredag morgen, efter at USA's præsident, Donald Trump, har givet udtryk for, at han måske vil blande sig i oliepriskrigen mellem Saudi-Arabien og Rusland på et "passende tidspunkt".

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 29,36 dollar mod 26,65 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 26,33 dollar mod 25,22 dollar torsdag eftermiddag.

Samtidig understøttes oliepriserne af USA's planer om at købe olie til sit nødlager, mens landets største olieproducerende delstat, Texas, ifølge Reuters overvejer en produktionsnedskæring.

"Hvis disse tiltag bliver implementeret, vil det reducere olielagrene globalt samt indenrigs og hjælpe med at understøtte priserne på kort sigt," skriver Goldman Sachs i en kommentar fredag ifølge Reuters.

Oliepriserne er over de seneste to uger ifølge Reuters faldet med omkring 40 pct., efter at forhandlingerne mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland gik i vasken, hvilket førte til en voldsom saudiarabisk produktionsforøgelse.

Den amerikanske regering overvejer nu at give et diplomatisk skub for at få Saudi-Arabien til at skære i olieproduktionen og samtidig få Rusland til at nedsætte sin olieproduktion med sanktionstrusler, skriver The Wall Street Journal, der citerer unavngivne kilder, ifølge Reuters.

USA's energiministerium siger ifølge Reuters, at det vil købe op til 30 mio. tønder olie til og med juni til sit nødlager.

Semco Maritime er ramt af både kollaps i olieprisen og coronavirus

Rapport: Nordsøens olieindustri hænger i tynd tråd

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også