EnergiWatch

Oliegiganterne styrtdykker – men analytiker maner til besindighed

Flere af de største olieselskaber har fået store hak i tuden. Men markedet kommer automatisk til at genoprette sig. Det er kun et spørgsmål om hvornår, og om hvor mange, der går konkurs inden. Det mener Alisa Lukash, analytiker ved Rystad Energy.

Foto: Yasser Al-Zayyat/AFP/Ritzau Scanpix

Coronavirusset og den priskrig, der er opstået mellem Rusland og Saudi-Arabien, har især de seneste dage bragt olieindustrien ud i en ekstraordinært problematisk situation. Ganske vist er Brent-prisen tirsdag morgen steget lidt igen, men dét til et niveau på 36,81 dollar. Ved indgangen til 2020 lå Brent-prisen til sammenligning på omkring 66 dollar.

Alisa Lukash, der er analytiker ved researchselskabet Rystad Energy, mener, at smertegrænsen er ved at være nået for hele branchen. Hun påpeger, at der foregår et spil imellem Rusland og USA, hvor ingen har interesse i at skrue ned for produktionen, selv om det egentlig er det, markedet har brug for.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs