EnergiWatch

Fald i oliemarkedet, idet coronavirusset spreder sig globalt

Weekendens nyheder om den globale spredning af coronavirusset i Sydkorea, Italien og Mellemøsten skaber tvivl og usikkerhed blandt investorerne.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder og investorerne søger sikkerhed i blandet andet guld, nu hvor coronavirusset har spredt sig yderligere uden for Kinas landegrænse og ramt Italien og Sydkorea hårdt.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster dag mandag morgen 57,05 dollar mod 57,92 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,16 dollar mod 52,86 dollar fredag eftermiddag.

Weekendens nyheder om den globale spredning af coronavirusset i Sydkorea, Italien og Mellemøsten skaber tvivl og usikkerhed blandt investorerne.

"I sidste uge var der en generel konsensus om, at coronavirussets økonomiske indflydelse ville være midlertidig. Men nu hvor vi har set, hvordan det europæiske og amerikanske marked har reageret over weekenden, så er det tydeligt, at investorerne sætter spørgsmålstegn ved den økonomiske vækst, hvilket selvfølgeligt tynger oliemarkedet," siger Michael McCarthy, som er chef for markedsstrategi hos CMC Markets i Sydney, til Reuters.

Sydkoreas regering har sat landet i højt alarmberedskab, efter tallet af infektionstilfælde steg til 700 og dødstilfældene steg til syv.

Iran, som erklærede deres første infektion i sidste uge, har nu bekræftet 43 infektionstilfælde og otte dødsfald, og samtidig melder Italiens myndigheder om et tredje dødsfald efter virus-lignende symptomer.

Italien, som lige nu anses som virussets epicenter i Europa, har over weekenden erklæret over 150 infektionstilfælde sammenlignet med blot tre før fredag, skriver Reuters.

Ifølge Bloomberg nåede guldprisen helt op på en syvårig rekord hen over weekenden.

"Spredningen af COVID-19 i Italien og Sydkorea truer aktiemarkederne og frygten driver derimod guldprisen op."

Fremdriften er stærk og interessen for guld ventes at forblive stærk indtil virus-situationen dæmpes, vurderer Howie Lee, som er økonom hos OCBC-banken i Singapore, til Bloomberg.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1663,05 dollar - det højeste niveau siden februar 2013 - mod 1643,42 dollar fredag eftermiddag. Ved indgangen til i år var prisen omkring 1517 dollar.

Mild vinter og støtte på skrump slider på Slitevind

Oliepriserne falder grundet coronavirus-udbrud i Sydkorea

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere