EnergiWatch

Oliepriserne stiger efter laveste antal nye virussmittede

Optimisme i forhold til coronavirusset præger oliepriserne,der trods indstillet transport til Kina stiger.

Foto: Total S.A. / PR

Oliepriserne stiger onsdag morgen, efter at de kinesiske myndigheder tirsdag har meldt om lavest antal smittede med coronavirusset siden slutningen af januar.

Det giver investorer håb om, at der igen vil komme gang i brændstofforbruget hos verdens næststørste økonomi, og at Kina kommer oven på efter coronavirussets indtog.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 54,93 dollar mod 54,47 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,57 dollar mod 50,45 dollar tirsdag eftermiddag.

Som følge af coronavirusset er store dele af transporten til og fra Kina indstillet. De to største kinesiske raffinaderier siger ifølge Reuters, at de kommer til at skære i deres produktion med 940.000 tønder om dagen. Det svarer til 7 pct. af deres produktion i 2019.

"Det har forbedret stemningen på markedet, at antallet af nye tilfælde er stilnet af," siger Kim Kwang-rae, råvareanalytiker hos Samsung Futures, til Reuters.

Selv om det lader til at være stilnet af med sygdomstilfælde, er internationale eksperter påpasselige med at konstatere, om epidemien har ramt sit højeste.

Det amerikanske energiministerium, EIA, nedjusterede tirsdag ifølge Reuters sine forventninger til det globale olieforbrug med 310.000 tønder om dagen som følge af virusset.

Industrigruppen American Petroleum Institute, API, anslår, at de amerikanske olielagre i sidste uge steg med 6 mio. tønder olie til i alt 438,9 mio. tønder, hvilket overstiger analytikernes forventninger om en stigning på 3 mio. tønder.

De officielle tal fra EIA offentliggøres onsdag.

Priserne på guld og kobber stiger onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1566,7 dollar mod 1563,94 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 5750,50 dollar mod 5750 dollar tirsdag eftermiddag.

Norsk olieselskab bryder loftet med nye rekordtal

Sektoren stejler over tvangsfjernede fossile fyr

Equinor: Norske afgifter har reduceret flaring

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere