EnergiWatch

Frygt for coronavirus sænker oliepriserne

Coronavirusset får nu også effekt på de globale oliepriser. Brent-prisen er ved ugens begyndelse nede under 60 dollar.

Foto: Jessica Lutz/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne synker mandag morgen til det laveste niveau i flere måneder, efter at spredningen af coronavirusset har skabt bekymring omkring den fremtidige efterspørgsel på olie.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 59,32 dollar mod 60,60 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,88 dollar mod 54,17 dollar fredag eftermiddag.

Frygten for coronavirusset har sat sig hos investorerne, som mandag morgen handler olien til en pris, der ligger omkring 2 pct. lavere end fredag.

"Efterspørgslen på olie vil sandsynligvis ligge noget lavere, ind til vi ser konkrete fremskridt i forhold til håndteringen af virusset," vurderer Jeffrey Halley, markedsanalytiker hos Oanda, til Reuters.

Virusudbruddet har også fået den saudiarabiske energiminister, Abdulaziz bin Salman Al-Saud, til at reagere. Han neddæmper over for Reuters virussets konsekvenser for oliepriserne.

"Markedet er primært drevet af investorernes ekstremt negative forventninger til trods for virussets meget begrænsede effekt på den globale olieefterspørgsel," siger energiministeren til Reuters.

Han henviser her til sars-udbruddet i 2003, som også forårsagede stor bekymring, om end prispåvirkningen var marginal.

Og selv hvis virusset skulle brede sig yderligere, understreger energiministeren, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, står stærkt i forhold til at kunne sikre et stabilt oliemarked.

Organisationen skærer i øjeblikket det globale udbud af råolie med 1,7 mio. tønder olie om dagen ind til marts for at understøtte prisniveauet.

På det øvrige råvaremarked stiger prisen på guld, mens prisen på kobber falder.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1579,30 dollar mod 1570,02 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 5833,50 dollar mod 5923,50 dollar fredag eftermiddag.

 

Stort olieselskab forpligter sig til klimaneutralitet om ti år

Oliepriserne holdes oppe af fald i amerikanske olielagre

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere