EnergiWatch

Oliepriserne holdes oppe af fald i amerikanske olielagre

Den fortsatte bekymring om corona-virusset trækker dog den anden retning.

Foto: Gert Jensen

Oliepriserne genvinder noget af prisniveauet fredag morgen efter fald i de amerikanske olielagre. Markedet er dog stadig noget usikkert, da der er fortsatte bekymringer om corona-virusset, der indtil videre er skyld i 25 dødsfald.

Bekymringer for udbredelsen af corona-virusset påvirker oliepriserne, da det medfører begrænset transport og derved en lavere olieefterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 62,26 dollar mod 61,66 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,83 dollar mod 55,22 dollar torsdag eftermiddag.

"Oliepriserne er stadig usikre, da handlende fortsat er nervøse for, hvilken påvirkning udbredelsen corona-virusset kan have på kinesisk BNP og på lufttransport generelt," siger Stephen Innes fra AxiCorp i Sydney til Reuters.

Indtil videre er der indberettet 800 tilfælde i bare Kina, men der er også fundet tilfælde i mindst syv andre lande.

Energy Information Administration, EIA, oplyste torsdag, at der i sidste uge har været et fald i de amerikanske olielagre, som hjælper med at holde oliepriserne oppe. Dog levede faldet i olielagrene ikke helt op til analytikernes forventninger på 1 mio. tønder men faldt blot i med 405.000 tønder.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1559,83 dollar mod 1562,76 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6012 dollar mod 6004,50 dollar torsdag eftermiddag.

Medier: Ny energiminister ind fra Højre

Medie: Oliekæmpe planlægger grøn omstilling

Kinesisk virus får oliepriserne til at falde

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere