EnergiWatch

Drilling får endelige kontrakter til over 300 mio. kr.

Franske Total har tildelt Maersk Drilling kontrakter i Angola og Namibia for over 300 mio. kr.

Foto: PR/Maersk Drilling

Maersk Drilling har indgået endelige kontrakter med franske Total i Angola og Namibia.

Arbejdet omfatter tre undersøgelsesboringer, som vil blive gennemført af boreskibet Maersk Voyager. Kontrakterne har en værdi af 46,3 mio. dollar, eller 311 mio. kr., og arbejdet ventes indledt i januar og vil vare cirka 240 dage.

Kontrakterne blev også omtalt i Maersk Drillings seneste kvartalsregnskab. Dengang var der dog tale om en betinget aftale.

Noget af borearbejdet vil skrive historie.

"Brønden i Angolas Block 48 vil blive boret på en vanddybde på 3628 meter, hvilket er verdensrekord," hedder det i meddelelsen.

Den nuværende rekord er på 3400 meter og blev sat af søsterskibet Maersk Venturer ud for kysten af Uruguay i 2016. Også her var Total kunde, oplyser Maersk Drilling.

Drilling får kontrakt for boreskib i Colombia

Transocean fremviser milliardstor ordrebog

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs