EnergiWatch

Equinor giver landsmænd Hywind Tampen-kontrakt

Wood Norge får en vigtig opgave med at koble flydevind og olieplatforme sammen. Selskabet har vundet en kontrakt på op til 300 millioner norske kroner, skriver norsk medie.

Foto: Equinor

Det bliver selskabet Wood Norge, som skal stå for at modificere platformene Gullfaks A og Snorre A, så de kan tage imod strømmen fra de flydende vindmøller, som Equinor planlægger at etablere på Hywind Tampen-projektet. En aftale, som beløber sig til op imod 300 mio. norske kr. (220 danske kr.)

Det skriver Stavanger Aftenblad.

"For os er det en tillidserklæring, og det er enormt interessant at være med på Equinors rejse i energiomstillingen og bidrage til at skabe løsninger inden for klima og bæredygtighed," siger Fredrik Bakke, topchef hos Wood Norge, til mediet.

Operatøren Equinor traf sammen med sine partnere endelig finansieringsbeslutning på Hywind Tampen i oktober. I den forbindelse kom det frem, at parterne regner med at skulle bruge en lille håndfuld norske milliarder på projektet. Det svarer til knap 3,7 mia. danske kr.

Hywind Tampen kommer til at bestå af 11 styk 8 MW-møller, som ventes at kunne generere strøm svarende til cirka 35 pct. af behovet på Snorre- og Gullfaks-platformene.

Går alt som planlagt, begynder produktionen mod udgangen af 2022.

 

Gratis omgang at elektrificere alle danske olieplatforme fra en havmøllepark

Noreco-formand: Dansk sokkel kan blive den første fuldt elektrificerede

Danmarks største gasfelt kunne have udledt 30 pct. mindre CO2

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere