EnergiWatch

Norske offshoreaktører kan konkurrere om milliardkontrakter på havvind

Norske offshoreaktører såsom ABB og Kvaerner står godt rustet til at kapre kontrakter inden for det boomende milliardmarked for havvind, vurderer analysehuset Rystad Energy over for Sysla.

Foto: Frauenhofer

Et milliardstort havvind-marked vokser i disse år frem i Europa, og her står flere norske aktører godt rustet til at tage konkurrencen op. Det vurderer analysehuset Rystad Energy over for Sysla.

Havvind-investeringerne i Europa vil i de næste fire år ligge på godt 25 mia. dollar. En femtedel af det marked vil norske aktører kunne kæmpe med om, vurderer analysehuset.

"Vi snakker nok om en årlig vækst på 20 pct. de seneste år. Jeg tror, at denne vækst vil holde sig oppe i et godt stykke tid efter 2020," siger Audon Martinsen, analysechef for offshoreservice-tjenester i Rystad Energy, til Sysla.

Det er især kontrakter inden for understel, støtteplatformer, installation og strømkabler, som norske aktører står rustet til at konkurrere om. Her fremhæver analysehuset offshoreaktører såsom ABB, Kvaerner og Aibel.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Solenergi overhaler snart fossil energi

Dansk oliechef kritiserer branchen: "Vi har været for støvede"

Vindbranchen: Finansloven kan katapultere dansk havvind

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere