EnergiWatch

Nye boringer i Nordsøen rammer ned i et politisk minefelt

Mens Jill-boringerne er i fuld gang, håber regeringens støttepartier, at den Hess-ledede efterforskning bliver den sidste af sin slags. Flere af olie- og gasbranchens største aktører lover at tilpasse sig det politiske landskab, men mener, at det vil være en fejl at nægte fremtidige licenser.

Riggen Maersk Drilling er sat i sving i forbindelse med Jill-projektet. Det er den første efterforskningsbrønd i fem år. Og den sidste, hvis det står til regeringens støttepartier. | Foto: Maersk Drilling

I disse dage skal man ikke tale længe med en repræsentant fra brancheorganisation Olie Gas Danmark - eller med et af organisationens medlemmer - før der henvises til de Jill-boringer, som Hess i sidste uge satte i gang i den danske del af Nordsøen. Men man skal heller ikke tale længe med en politiker for at finde ud af, at boringerne også i overført forstand deler vandene. 

Jill-brønden er den første i fem år på dansk sokkel. Og projektstarten falder samtidig med, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er kommet under ekstra pres for at lukke ned for fremtidige efterforskninger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs