EnergiWatch

Nye boringer i Nordsøen rammer ned i et politisk minefelt

Mens Jill-boringerne er i fuld gang, håber regeringens støttepartier, at den Hess-ledede efterforskning bliver den sidste af sin slags. Flere af olie- og gasbranchens største aktører lover at tilpasse sig det politiske landskab, men mener, at det vil være en fejl at nægte fremtidige licenser.

Riggen Maersk Drilling er sat i sving i forbindelse med Jill-projektet. Det er den første efterforskningsbrønd i fem år. Og den sidste, hvis det står til regeringens støttepartier. | Foto: Maersk Drilling

I disse dage skal man ikke tale længe med en repræsentant fra brancheorganisation Olie Gas Danmark - eller med et af organisationens medlemmer - før der henvises til de Jill-boringer, som Hess i sidste uge satte i gang i den danske del af Nordsøen. Men man skal heller ikke tale længe med en politiker for at finde ud af, at boringerne også i overført forstand deler vandene. 

Jill-brønden er den første i fem år på dansk sokkel. Og projektstarten falder samtidig med, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er kommet under ekstra pres for at lukke ned for fremtidige efterforskninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs