EnergiWatch

Nye miljøkrav øger efterspørgslen hos olierederier

De globale miljøkrav fra FN's International Maritime Organisation får danske selskaber til at opleve stigende forespørgsel efter bunkerolie med lavt svovlindhold.

Foto: Colourbox

Danske olierederier oplever en stigende efterspørgsel i månederne op til indførelsen af de nye miljøkrav i shippingindustrien.

Det skriver Børsen.

"Vi oplever bestemt en øget efterspørgsel på bunkerolie med lavt svovlindhold, og det stiller nye krav til os som bunkerleverandør og skibsreder. Vi forventer, at det vil smitte positivt af på vores forretning," siger Svend Stenberg Mølholdt, der er driftsdirektør i Monjasa, til Børsen.

Den stigende efterspørgsel hos de oliebaserede rederier kommer i forbindelse med de nye globale miljøkrav fra FN's International Maritime Organisation, som skal mindske svovlindholdet i olien.

Dette er med til at øge interessen for de rederier, som allerede har et lavt svovlindhold, som blandt andet Monjasa.

Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør for Torm, oplyser også, at de nye krav er en af de største gamechangers i industrien, siden han startede for 30 år siden. Han anslår også, at kravene vil forøge den samlede efterspørgsel med 5 pct.

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs