EnergiWatch

Nye miljøkrav øger efterspørgslen hos olierederier

De globale miljøkrav fra FN's International Maritime Organisation får danske selskaber til at opleve stigende forespørgsel efter bunkerolie med lavt svovlindhold.

Foto: Colourbox

Danske olierederier oplever en stigende efterspørgsel i månederne op til indførelsen af de nye miljøkrav i shippingindustrien.

Det skriver Børsen.

"Vi oplever bestemt en øget efterspørgsel på bunkerolie med lavt svovlindhold, og det stiller nye krav til os som bunkerleverandør og skibsreder. Vi forventer, at det vil smitte positivt af på vores forretning," siger Svend Stenberg Mølholdt, der er driftsdirektør i Monjasa, til Børsen.

Den stigende efterspørgsel hos de oliebaserede rederier kommer i forbindelse med de nye globale miljøkrav fra FN's International Maritime Organisation, som skal mindske svovlindholdet i olien.

Dette er med til at øge interessen for de rederier, som allerede har et lavt svovlindhold, som blandt andet Monjasa.

Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør for Torm, oplyser også, at de nye krav er en af de største gamechangers i industrien, siden han startede for 30 år siden. Han anslår også, at kravene vil forøge den samlede efterspørgsel med 5 pct.

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs