EnergiWatch

Tyra er kun en trøstens tønde gas for Esbjerg

Digitalisering og lavere produktion kommer til at betyde færre job i Esbjergs olie- og gasindustri, vurderer to branchekendere. Genopbygningen af Tyra-feltet bringer ganske vist lokale og udenlandske selskaber i spil de kommende år. Men det ligner en kortsigtet beskæftigelsesfremgang, lyder det.

Esbjerg Havn er både beskæftiget med olie, gas og havvind. De senere år har sidstnævnte imidlertid overtaget flere og flere aktiviteter fra havnen. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Når en ny medarbejder starter på en olie- eller gasplatform, er det kutyme, at vedkommende begynder med en række forefaldende opgaver. Det kan være lastning, vedligehold og klargøring af borerør. Roustabout er den fagterminologiske jobtitel. Altmuligmand den mere mundrette.

Mens udviklingen inden for olie og gas går den gale vej, kan det vise sig at være en fordel, at offshore-arbejderne har tillagt sig en bred vifte af egenskaber. Dem kan de få brug for andetsteds, for job siver fra Esbjergs traditionsrige olie- og gasindustri.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs