EnergiWatch

Oliepriserne tynges af trussel om aflyste forhandlinger

Indikation fra Donald Trump sender oliepriserne ned. Saudierne meldes klar til at gå langt for at forhindre oliepris i frit fald.

Foto: Nick Oxford / Reuters / Ritzau Scanpix/REUTERS / X03416

Oliepriserne falder mandag morgen. Priserne tynges blandt andet af en udtalelse fra USA's præsident, Donald Trump, der indikerer, at handelsforhandlingerne med Kina i september kan blive aflyst.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 58,42 dollar mod 58,84 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 54,33 dollar mod 54,43 dollar fredag eftermiddag.

Truslen fra Donald Trump om at aflyse handelsforhandlingerne kom ifølge Bloomberg News, efter at Den Internationale Valutafond (IMF) advarede om negative følgevirkninger for den kinesiske økonomi, hvis handelskrigen eskalerer.

Oliepriserne er ifølge Bloomberg News faldet med mere end 7 pct. i august - tynget af den fortsatte handelskrig, der kan udvide sig til en valutakrig. Dertil svæver truslen om en forsyningsafbrydelse i Mellemøsten også over oliemarkedet.

Det Internationale Energiagentur (EIA) sænkede ifølge Bloomberg News fredag sine forventninger til væksten for olieefterspørgslen for de kommende to år.

Samtidig advarede agenturet om, at forventningerne kan sænkes yderligere, afhængigt af handelskrigens længde.

"Olien fortætter med at være følsom over for handelskrigen," skriver Alfonso Esparza, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, i et notat ifølge Bloomberg News.

"Saudi-Arabien er villige til at gøre mere for at forhindre en oliepris i frit fald, men det er svært at forestille sig, hvad landet skulle gøre. Den forlængede handelskrig har været en negativ faktor for de globale vækstestimater," fortsætter han.

Unavngivne talsmænd fra Saudi-Arabien fortalte i sidste uge ifølge Bloomberg News, at landet har i sinde at holde den daglige olieproduktion under 7 mio. tønder om dagen i september.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere